GSS Široki Brijeg: Vježba u Borku
U ovoj vježbi smo odradili tirolsku prečnicu s kojom smo uvezali dvije strane kanjona te po njoj koluturama prebacivali i spuštali spašavatelja u utrobu kanjona
HPD Pločno: Uspon na Čabulju
Ove nedjelje red je došao i na Čabulju i njen najviši vrh Veliku Vlajnu 1780 mnv. Za one koji ne znaju, Čabulja je planina koja se nalazi 20-ak kilometara sjevero-zapadno od Mostara.
HPD Pločno: Zimski (uskršnji) uspon na Zavelim
Naših 10 članova i 4 prijatelja iz PD Solin iz Solina krećemo u Roško polje odakle smo planirali uspon
Najava: Uspon na Čabulju (V.Vlajna 1780 mnv)
U nedjelju 12.04.2015. godine HPD Pločno organizira uspon na Čabulju (Veliku Vlajnu 1780 mnv)
Skijaška sezona produžena, Blidinje i dalje pod snježnim pokrivačem
Sredina je mjeseca travnja, a na Blidinju još uvijek pravi snježni ambijent.
Međunarodni znanstveni simpozij BLIDINJE 2015.
Sveučilište u Mostaru i Park prirode Blidinje organiziraju Međunarodni znanstveni simpozij BLIDINJE 2015., koji će se održati 9. i 10. listopada 2015. u Masnoj Luci, PP Blidinje.
Upozorenje na povećanu lavinsku opasnost
pozorenje povećanu lavinsku opasnostLavine su moguće zbog obilnih oborina, velikih temperaturnih razlika te neulegnutog snijega na planinama u sjeni pa se planinarima preporučuje da ih izbjegavaju.
Izlet na Blidinje - Uspon na Vran
Projekt markiranja Staze Gospi Sinjskoj je završio i stoga ponovno krećemo na izlete. Dakle, pozivamo članove PD-a Sv. Jure na izlet u Park prirode Blidinje u BiH.
Zima se vratila i donijela bijeli Uskrs
Snijeg i na području Parka prirode Blidinje neprestalno pada, a trenutno ima oko 40 cm novoga snijega.
HPD Pločno- Uspon na Hajdučka vrata
U ponedjeljak 06.04.2015. godine organiziramo uspon na Hajdučka vrata (2000m) na Čvrsnici. Okupljanje je u 8:oo sati u Hajdučkim vrletima, odkale krećemo prema Vitlenici autima pa dokle mognemo, a dalje na noge.
HPD Prenj 1933 Mostar i ove godine organizira ''100 žena u planini''
Po sedmi put za redom, HPD Prenj 1933 Mostar i ove godine organizira manifestaciju radosti i ljepote druženja žena u prirodi. Kao i do sada HPD Prenj 1933 vodi vas u proljetnu žensku avanturu ''100 žena u planini'' u spomen na inicijatoricu Marinu Dodik. ''I ovaj put idemo, uz druženje, pjesmu i sjećanje, na Žlijeb, divni predio planine Č
Prva generacija članova GSSuBiH polagala ispit za licencu na Blidinju
Nakon uspješnih obuka na ljetnom i zimskom tečaju , tečaju prve pomoći, te dvogodišnjeg stažiranja u kojem su aktivno sudjelovali u aktivnostima svoje stanice/kluba, spašavatelji su stekli uvjete za polaganje za licencu.
>
BLIDINJE.NET 2012 © Sva prava pridržana - Preporučena širina zaslona: 1280px