Na Blidinju osvanule prve pahulje snijega
Jutros je u 4 sata i 29 minuta nastupila kalendarska jesen, a prvo jesensko jutro donijelo nam je niske temperature i malo snijega
Održan V. Međunarodni Memorijalni Off Road Rally
Ovaj vikend održan je Međunarodni Memorijalni Off Road Rally Vinko Vukoja Lastvić, peta po redu službena utrka prema kalendaru Off Road Saveza BiH koja se boduje za prvenstvo BiH.
Izlet na Čabulju
Ova je nedjelja bila rezervirana za odlazak na Čabulju. Bilo nas je 15, a pridružilo nam se dvoje prijatelja iz sinjskog PD "Svilaja", kao i još dvoje na Bogodolu.
„Ćurdinom stazom 2014'' – memorijalni pohod na Veliki Vilinac
Iako je još svježa, tradicija čini svoje, i već se uvriježio naziv „Ćurdinom stazom“ za ovaj memorijalni pohod koji se svake godine održava u sjećanje na preminulog člana našeg društva, Zvonimira Ćurdu.
Najava: V Međunarodni Memorijalni Off Road Rally Vinko Vukoja Lastvić
Ovo je ujedno i peta službena utrka prema kalendaru OFS BiH, koja se boduje za prvenstvo BiH. Vozila će biti podijeljena u tri kategorije : HARD, SOFT i TOURIST.
Održan 1.međunarodni kup "Inline Alpin Slalom Blidinje 2014"
U nedjelju 14.rujna 2014. na Risovcu je održano natjecanje u Inline Alpin Slalomu, 1.međunarodni kup "Inline Alpin Slalom Blidinje 2014".
Započeli radovi na cesti Lipa- Blidinje
Dugo očekivani radovi na cesti Lipa- Blidinje konačno su započeli u utorak, 09. rujna ove godine
Bogatstvo življenja na Blidinju od davnina
Područje između Vrana i Čvrsnice u središtu je pozornosti čitave Hercegovine, postalo je jedno od najpoznatijih i najomiljenijih odredišta prvenstveno zbog mira, zdravog planinskog okruženja i tradicije koje su nam ostavili preci.
Najava: Memorijalni uspon na Veliki Vilinac ''Ćurdinom stazom'
„Ćurdina staza“ počinje kod groblja Krš na Risovcu, uspinje se šumom ispod Polica i vodi preko jezerca, M. Vilinca sve do V. Vilinca na 2118 m. Povratak će biti novom stazom koja sa V.Vilinca vodi direktno u Masnu Luku.
Napokon započeli radovi na cesti Lipa-Blidinje
Prije dva tjedna potpisan je ugovor o rekonstrukciji ceste Lipa- Blidinje, a danas su Livnoputovi započeli radove na ovoj dionici
U motelu Hajdučke vrleti održan okrugli stol
U organizaciji udruge za očuvanje tradicije i pomoć Hrvatima Jablanice „Provita“ i Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini, održan je okrugli stol pod nazivom Hrvati Jablanice, prošlost, sadašnjost i budućnost
Obnovljena staza Dive Grabovčeve
Ni stotinu ljudi ne može popraviti ono što jedan može uništiti. Možda bi ovo mogao biti jedan od izraza za opis onoga što se prije dvije godine dogodilo na potezu od Kedžare do Sovića.
>
BLIDINJE.NET 2012 © Sva prava pridržana - Preporučena širina zaslona: 1280px