Služena sveta misa i blagoslov polja na groblju u Badnjima
Nakon blagoslova polja i sv. mise na Borovoj glavi na Petrovdan 29. 6. 2014. Na red su došli Badnji. Jedno od najstarijih groblja u Poljima već stoljećima čuva ozemlje zaravni s koje se spušta u Masnu Luku.
Ljetna škola engleskog jezika na Blidinju
Isplanirajte ljetovanje svoje djece, uz sunce, dobru zabavu i druženje na engleskom!!!
Čvrsnica treking 2014: Rezultati i fotografije
Rezultati i fotografije sa Čvrsnica treking 2014.godine koji se održao 12.07.2014.godine.
Održana Hrvatska Treking liga po planinskim vrletima Vrana i Čvrsnice
Cijeli dogadjaj se odvija u dobrom raspoloženju i vedrom duhu,i dok su još pripadnici GSSu BiH u planini,nadzirući i posljednje planinare da sigurno sidju sa planine,pred Hajdučkim vrletima je u tijeku proglašenje u kategorijama koje su okončale svoje natjecanje
U nedjelju blagoslov polja na groblju u Badnjima
U nedjelju, 13.07.2014.godine, u 12:00h služit će se sveta misa i blagoslov polja na groblju u Badnjima.Ovo je ujedno i zadnji blagoslov polja na ovom području.
Prvi hercegovački treking - Čvrsnica treking: 12.07.2014.
Dana, 12.07.2014.godine održati će se prvo izdanje 7. kolo Treking lige 2014. godine. Raspored programa započinje u petak u Hajdučkim vrletima - registracije za utrku , a start za sve kategorije započinje u subotu u 10:00 sati.
Idući tjedan započinje veliki skup planinara na Blidinju
Ove godine skup će se održati 18.,19. i 20. srpnja na već dobro poznatoj lokaciji u Masnoj Luci.
Neodgovornost posjetitelja Parku prirode Blidinje
Uredništvo portala primilo je zanimljivo pismo jednog čitatelja. U pismu se osvrnuo na Blidinje i brojne izjave mnogih koji uništavaju okoliš, Blidinjsko jezero i ostali dio prirode u Parku prirode . Prenosimo ga u cijelosti.
Tisuće vjernika obilježilo Divin dan na Kedžari
Tisuće vjernika iz Rame, Hercegovine, Bosne, Hrvatske i svijeta hodočaste na Divin grob. U župi sv. Ilije proroka Doljani i ove godine je uz mnoštvo vjernika svečano proslavljen Divin dan
Najava: Proslava Dive Grabovčeve na Kedžari
Rijetki su krajevi koji nemaju neku svoju legendu iz prošlosti, naša je svakako hrvatska mučenica i djevica – Diva Grabovčeva.
Mjesto utjehe za brojne vjernike bit će nova Crkva na Risovcu
Vjernici župe Doljani u nedjelju su imali trostruki razlog za okupljanje na groblju Krš na Risovcu. Prvi razlog je bio blagoslov polja, drugi razlog je bilo služenje svete mise za pokojne, a treći razlog okupljanja brojnih vjernika bio je blagoslov zemljišta za novu crkvu na Risovcu.
HPD Pločno: Usponi po Čvrsnici sa planinarima iz Rijeke i Istre
Očarani ljepotom Blidinja, gdje je bila baza njihovog četverodnevnog posjeta, željeli su obići što više vrhova i znamenitosti ovog kraja.
>
BLIDINJE.NET 2012 © Sva prava pridržana - Preporučena širina zaslona: 1280px