U spomen: Vinko Vukoja Lastvić 2009-2014
Na današnji dan, prije točno pet godina preminuo je prvi predsjednik Hajdučke republike "Mijat Tomić". Mnogi će zasigurno pamtiti taj dan kada se dogodila tragedija na Blidinju u blizini Hajdučkih vrleti
Najava: Dvodnevna tura po Čvrsnici
Pozivamo sve zainteresirane za ovu turu da obavezno dođu na sastanak, a mogu doći i ostali koji neće ići na ovu turu.
Spomen na ramske žrtve i molitva za budućnost
U nedjelju 12. listopada, u župi Uznesenja BDM Rama-Šćit, točnije ispred skulpture Ramskoga križa, uz mnoštvo vjernika slavljena je euharistijsko slavlje za sve ramske žrtve
Parkovi prirode Blidinje i Hutovo blato postali dio ''Parkova Dinarskog luka''
U Nacionalnom parku Brijuni završila je u četvrtak treća WWF-ova međunarodna konferencija "Parkovi Dinarskog luka" na kojoj je 60 zaštićenih područja iz osam zemalja regije potpisivanjem Deklaracije postavilo temelje osnivanju buduće asocijacije "Parkovi Dinaridi" koja bi trebala biti osnovana u prosincu u Crnoj Gori.
Poziv na izlivanje 4. ploče na domu u Masnoj Luci
Napomena. Sa sobom ponijeti samo dobro raspoloženje!
Najava: Dan sjećanja na ramske žrtve
Pozivamo sve koji mogu da dođu na Šćit i odaju počast svim žrtvama, jer: Život svih pokojnih može ostati svijetli primjer nama koji danas živimo.
FOTO: Pojata i Blidinjsko jezero
Nema ništa ljepše od prizora netaknute prirode.I ovaj put Žaklina Ivanković počastila nas je svojim prekrasnim fotografijama pojate kao i Blidinjskog jezera.
FOTO: Prvi ovosezonski snijeg i duga nad jezerom
Pogledajte fotografije koje je ovih dana zabilježio Velo iz ugostiteljskog objekta "Bor" koji se nalazi na Risovcu.
Zadnja sv.misa u Poljima 2014.godine - Bare
Na 25. Nedjelju kroz godinu, 21. rujna 2014. proslavljena je zadnja sv. misa na Poljima. To je na Djevojčakom groblju bila i četvrta sv. misa ovoga ljeta, kako je već stoljetni raspored na Poljima.
Mala Gospa na Jedinici
Na ovaj blagdan se na živopisnoj uzvisini na kojoj je Jedinica okupi mnoštvo puka. Tako je bilo i ove godine. Mnoštvo automobila i poklonika Majke Božje i Jedinice nije spriječilo ni ćudljivo vrijeme.
Na Blidinju osvanule prve pahulje snijega
Jutros je u 4 sata i 29 minuta nastupila kalendarska jesen, a prvo jesensko jutro donijelo nam je niske temperature i malo snijega
Održan V. Međunarodni Memorijalni Off Road Rally
Ovaj vikend održan je Međunarodni Memorijalni Off Road Rally Vinko Vukoja Lastvić, peta po redu službena utrka prema kalendaru Off Road Saveza BiH koja se boduje za prvenstvo BiH.
>
BLIDINJE.NET 2012 © Sva prava pridržana - Preporučena širina zaslona: 1280px