2. visokogorski tečaj HPD Mosor
Proteklog je tjedna s radom započeo 2. visokogorski tečaj HPD Mosor kojeg i ove godine pohađa maksimalno predviđeni broj polaznika, 16 članova HPD Mosor, HPK Sv. Mihovil iz Šibenika i PD Promina iz Drniša.
Završeno mapiranje puteva na širem području planina Čabulje, Čvrsnice i Vrana
U sklopu ovog projekta ukupno je označeno 340km šumskih i makadamskih puteva koji se mogu koristiti za brdski biciklizam ali i za ostale vidove rekreacije i turizma.
Zimska škola alpinizma na Prenju i ledenim strminama Čvrsnice
I pored nestabilnog vremena, drugi vikend škole imao je izuzetan radni karakter i rezultirao važnim praktičnim radnjama i prvim alpinističkim usponom za većinu polaznika škole
Održan prvi vikend tečaja za planinarske vodiče u ljetnim uvjetima
Ovaj vikend na prostoru PP Blidinje održan je prvi vikend tečaja za planinarske vodiče u ljetnim uvjetima na kojem sudjeluju i tri člana našega planinarskog društva.
Pridružite se planinarima
Ovo su fotografije koje je u 2014. i u 2015. godini načinio Boško Šumanović, planinar, trkač, ljubitelj prirode i šetnje, za planinarskih uspona s ostalim članovima Planinarskoga društva „Mijatovi dvori“ na Vran, Čvrsnicu, Biokovo, Vranicu.
Sjećanja u povodu otkrića fotografije Fra Damjana Gadže s Blidinja oko 1901.
Fotografija fra Damjana Gadže je zabilježena oko 1910.godine koja ga prikazuje pred njegovom kolibom na Barzonji na Blidinju
Od jutros Rakitno pokriveno kvalitetnim radijskim signalom, uskoro Park prirode Blidinje i Grude
Poseban pozdrav upućujemo slušateljima na području Rakitna. Od jutros je konačno i ovaj sjeverni dio općine pokriven kvalitetnim radijskim signalom Radio Posušja.
HPD Mosor organizira uspon na Vran
Pozivamo Vas u nedjelju 14. veljače na naš već tradicionalni zimski uspon na najviši vrh Vran planine u susjednoj Bosni i Hercegovini.
HPD Pločno: Buroviti uspon na Veliki Vran
Ima neka tajna veza, iskonska veza između čovjeka i planine, riječima neopisiva, a ljudima teško razumljiva, pa čak i nama planinarima.
Rasvijetljeno trinaest provala u vikendice
U posljednja tri mjeseca na širem području općine Posušje izvršen je veći broj provala u vikendice koje se nalaze u udaljenijim, rubnim mjestima općine (Vučipolje, Blidinje, Cerovi Doci), a pri izvršenju kaznenih djela uočen je isti modus operandi ...
Priče iz Hercegovine: Mećave, progoni i sačekuše
Rosulje su stočarima koji su kanili prema Čvrsnici ili Vranu i brojnim pašnjacima na njima, te osobito na prostoru stiješnjenom među ovim planinama
FOTO/VIDEO Iz fotoobjektiva naših čitatelja
Netko je iskoristio vrijeme kako bi u svom fotoobjektivu zabilježio prekrasnu sliku prirode ili pak video iz zraka.
>
BLIDINJE.NET 2012 © Sva prava pridržana - Preporučena širina zaslona: 1280px