Skijalište na Risovcu vratilo stari sjaj
Vikend iza nas našem parku definitivno je vratio stari sjaj
Obavijest skijališta!
Skijališe ovaj vikend ponovno pušta u funkciju staze , koliko smo doznali od djelatnika skijališta staza je vrhunski pripremljena te na vrhu visina snijega iznosi i do pola metra.
Najava:HPD Mosor organizira zimski uspon na Vran
Pozivamo Vas da nam se u nedjelju 15. veljače pridružite na zimskom usponu na Vran
Isprobajte nešto novo: Snowkiting
Na našem području najidealnije je Blidinjsko jezero u zimskim uvjetima još dok je zaleđeno, naravno tu su i padine Vran planine i Čvrsnice te još mnogo mjesta na području Parka .
Izrada stripa o Divi Grabovčevoj
Kako bi povećali prepoznatljivost lika Dive Grabovčeve, zanimanje mladih za čitanje te privukli veći broj turističkih posjeta Rami, skupina entuzijasta iz Rame priprema novi projekt - strip o Divi Grabovčevoj.
Fotoreportaža: Blidinjsko jezero u zimskom ruhu
Pogledajte prekrasne fotografije Blidinjskog jezera u zimskom ruhu zabilježene objektivom Dubravke Klarić.
Blic info
Nakon male stanke velika staza i četverosjed ponovno su u funkciji od sutra (srijeda), mala staza i dalje radi, a ukoliko bude uvjeta planirano je i noćno skijanje u subotu.
Zimski alpinistički tečaj 2015.
Tečaj je namijenjen planinarima koji se žele osposobiti za zimske uspone a koji se dosad nisu aktivno bavili alpinizmom u zimskim uvjetima, te planinarima koji žele proširiti znanja i usavršavati vještine kako bi bili spremniji za visokogorske uspone i učešća u ekspedicijama na visoke vrhove.
Prvi ovogodišnji uspon na Čvrsnicu
Ova godina je počela jako dobro za mnoge planinare koje ni veliki minusi nisu mogli spriječiti u osvajanju vrhova.
Lik Dive Grabovčeve kao brend vjerskog turizma
Svaki kraj u svojoj povijesti ima neki lik koji predstavlja moralni autoritet sa svim poželjnim vrlinama. Taj lik je vrlo često stvarna povijesna ličnost. U nedostatku takvih likova narodna tradicija je kroz svoju predaju stvarala karaktere koji su postali sastavni dio karaktera sredine.
Klix o Blidinju: Zaleđeno najveće planinsko jezero u BiH
Blidinjsko jezero, koje se nalazi u centralnom dijelu istoimenog parka prirode, veći dio zime je zaleđeno, te izgleda kao jedno veliko klizalište u prekrasnom prirodnom ambijentu.
PD Orlova stina: Planinarski pohod na Veliki Vran
Članovi Planinarskoga društva „Orlova stina“, nas osmorica, u novoj godini izvršili smo pohod na Veliki Vran. Krenulo se po lijepome sunčanom danu a vratilo po pravoj mećavi.
>
BLIDINJE.NET 2012 © Sva prava pridržana - Preporučena širina zaslona: 1280px