Ispit za vodiče standarda A - Blidinje 20.i.21.prosinca 2014.godine
Poziv svim vodičima pripravnicima koji ispunjavaju uvjete da pristupe ispitu za vodiče A standarda u organizaciji Komisije za planinarske vodiče PS Herceg Bosne.
Sezona skijanja u BiH: Sve spremno, samo se čeka snijeg
Na planinama u Bosni i Hercegovini se još uvijek ne može vidjeti uobičajena atmosfera euforičnih skijaša, šetača i sankaša. Snijega još uvijek nema, no pripreme su već uvelike u tijeku. Sa skijališta su portalu Bljesak.info potvrdili kako su spremni za goste, ali da im je pogleda uperen u nebo. Čeka se snijeg.
Završena XII. manifestacija Dobro slaži i ostani živ, pobjedu odnio Marinko Šarić
Ovaj vikend u motelu Hajdučke vrleti održala se na daleko poznata manifestacija "Dobro slaži i ostani živ". Drugi put pobjedu odnio Marinko Šarić iz Rakitna.
Najava: XII. manifestacija "Dobro slaži i ostani živ"
U motelu "Hajdučke vrleti" , 8. studenog 2014. godine, održati će se dvanaesto natjecanje poštenih ljudi u laganju, poznatije kao "Dobro slaži i ostani živ".
HGSS Posušje odradilo pripremnu vježbu za polaznike ljetnog tečaja
Članovi HGSS stanice Posušje jučer su u planinarskom domu u Masnoj luci odradili pripremnu vjezbu za njihove polaznike ljetnog tečaja GSS-a,koji ce početi u petak 07.11. U Srebreniku.
Kiteboarding na Blidinjskom jezeru
Da Blidinje ima jako puno potencijala kojeg treba maksimalno iskoristiti dokaz su i brojni posjetitelji koji nas uvijek iznova razvesele svojim idejama.
Na Blidinju snimljen promo spot za BBio projekt
U okviru BBio projekta, projekta koji je osmišljen s ciljem očuvanja i valorizacija agro-biološke raznolikosti pograničnih područja kroz teritorijalnu suradnju između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, na području općine Posušje boravila je snimateljska ekipa kreativnog studija „Sjedi pet“ iz Zagreba.
Uspon na Zavelim-Kolakovac 1346 m n/v
Zahvaljujući vedrom vremenu i dobru vidljivost posebno je bio impresivan pogled na Buško jezero, Kamešnicu, Tušnicu, zatim na Vran, Čvrsnicu, Posuško i Imotsko polje, Bijakovu i ostale vrhove.
PP Blidinje predstaviti će se na World Travel Marketu
Zahvaljujući turističkom klasteru Hercegovine odnosno turističkoj zajednici Hercegbosanske županije, naš park prirode predstavit će se na „World Travel Market“
Raspored sv. misa na blagdan Svih svetih i Dušni dan
Blagdan je svih svetih, svetkovina je kojom se slavie svi sveci.Među narodom obično se ovaj blagdan povezuje s obilaskom groblja i uređivanjem grobova, pa tako i spomenom na mrtve. Dođite i pomolite se za sve pokojne da ih ne prepustite zaborav.
Na najopasnijoj stijeni na Čvrsnici postavljena sidrišta
Pripadnici gorskih službi u BiH su postavljali sidrišta u stijeni Velikog Kuka u Čvrsnici,na via-feratta stazi koja prolazi kroz najopasniju stijenu u planini Čvrsnici .
PSD Vilinac: Planinarski dom spreman za zimu i sanirana čatrnja
Na planini Čvrsnici ovih su dana posebno bili vrijedni članovi PSD Vilinac i GSS stanice Jablanica. Tako su osigurali i pripremili drva za zimsku sezonu i sanirali čatrnju ispod Doma
>
BLIDINJE.NET 2012 © Sva prava pridržana - Preporučena širina zaslona: 1280px