Bogatstvo življenja na Blidinju od davnina
Područje između Vrana i Čvrsnice u središtu je pozornosti čitave Hercegovine, postalo je jedno od najpoznatijih i najomiljenijih odredišta prvenstveno zbog mira, zdravog planinskog okruženja i tradicije koje su nam ostavili preci.
Najava: Memorijalni uspon na Veliki Vilinac ''Ćurdinom stazom'
„Ćurdina staza“ počinje kod groblja Krš na Risovcu, uspinje se šumom ispod Polica i vodi preko jezerca, M. Vilinca sve do V. Vilinca na 2118 m. Povratak će biti novom stazom koja sa V.Vilinca vodi direktno u Masnu Luku.
Napokon započeli radovi na cesti Lipa-Blidinje
Prije dva tjedna potpisan je ugovor o rekonstrukciji ceste Lipa- Blidinje, a danas su Livnoputovi započeli radove na ovoj dionici
U motelu Hajdučke vrleti održan okrugli stol
U organizaciji udruge za očuvanje tradicije i pomoć Hrvatima Jablanice „Provita“ i Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini, održan je okrugli stol pod nazivom Hrvati Jablanice, prošlost, sadašnjost i budućnost
Obnovljena staza Dive Grabovčeve
Ni stotinu ljudi ne može popraviti ono što jedan može uništiti. Možda bi ovo mogao biti jedan od izraza za opis onoga što se prije dvije godine dogodilo na potezu od Kedžare do Sovića.
Posao pastira na Blidinju: Čuvam ovce i zarađujem novce
Na Blidinju ima dosta vukova koji vrebaju na stada pa treba biti dosta oprezan. U poslu mu pomaže nekoliko pasa ovčara koji su poslušni i pažljivi pa mu je lakše kontrolirati stado i njegovo kretanje.
Služena misa za poginule duvandžije na Kedžari
U organizaciji udruge „Vran“ i župnoga ureda Doljani misa za poginule održava se, već tradicionalno, četvrtu godinu za redom, zadnje nedjelje u kolovozu kod Divina groba na Kedžari.
Kampiranje s druge strane Blidinjskog jezera
Rijetka su mjesta poput Blidinja gdje se čovjek može odmoriti i opustiti. Jedna ekipa se i ove godine odlučila na ljetno kampiranje s druge strane Blidinjskog jezera
Planinarska rapsodija s mitskog Zavelima i prekrasnih visova
Jutros nas časti prekrasnim fotografijama s planinskih vrhunaca naš Jakov Šteko, zaljubljenik u prirodu, planine i dobro društvo, i, na našu sreću, snimanje!
Završila ljetna škola engleskog jezika i biologije 'Zelenkapica 2014'
Nakon prošlogodišnjeg uspješnog pilot-projekta, ove godine smo ponovno organizirali ljetnu školu engleskog jezika za djecu od 8 – 13 godina. Odlični rezultati i komentari od prošle godine bili su i glavni razlog za osnivanje udruge ZELENKAPICA čiji je cilj „osmijeh na licu svakog djeteta“ , kako joj je i puni naziv.
U nedjelju na Kedžari misa za poginule duvandžije
Misa će se slaviti u 15 sati kod Divina groba. Pozivamo da nazočite svetoj Misi i sve vas koji se suosjećate s nekom od navedenih skupina.
Vikend fotografije
Vikend koji je iza nas mnogi su iskoristili za odlazak u planine kako bi uživali u odmoru sa obitelji, planinarenju, biciklizmu, šetnji i ostalim aktivnostima.
>
BLIDINJE.NET 2012 © Sva prava pridržana - Preporučena širina zaslona: 1280px